« Vacature oudercommissie

Gepubliceerd op 07-09-2020

Beste ouders/verzorgers van kinderen bij kinderdagverblijf het Kuukske,

Graag willen we ons aan jullie voorstellen. Tevens willen we een dringende oproep doen tot nieuwe leden voor de oudercommissie.

Wie zijn we? Wij zijn de ouders van Tren, Jeppe, Tobias en Feline en lid van de oudercommissie van kinderdagverblijf het Kuukske. Bij een bepaalde grootte dient een kinderdagverblijf een OC te hebben. Dat is belangrijk voor de medezeggenschap van de ouders/verzorgers en overleg met de eigenaar/houder in dit geval Yvonne van Eijs.

In de oudercommissie (verder OC) zitten een aantal ouders/verzorgers en daarnaast ook Yvonne zelf. We komen ongeveer 4 keer per jaar bij elkaar. De vergadering duurt ongeveer 1,5 uren. Dit valt dus reuze mee qua tijdsinvestering.

Momenteel bestaat de OC uit vier ouders. De komende tijd zullen twee ouders de OC moeten verlaten omdat het kind naar school gaat. Voor een goede samenstelling van de OC zijn we op zoek naar nieuwe ouders/verzorgers die de OC willen komen versterken. Vandaar dat we nu een dringende oproep doen middels deze brief. Het is belangrijk dat er nieuwe ouders de OC komen versterken zodat we genoeg input behouden vanuit de ouders. Zoals we al eerder aangaven is het een geringe tijdsinvestering op jaarbasis! Daarnaast kun je op deze manier als ouder/verzorger meedenken over en advies geven in belangrijke

thema’s die meespelen op het kinderdagverblijf. Denk aan zaken zoals uurprijs, (pedagogisch) beleid, personeel/stagiaires, openingstijden/aanbod etc. En ook in de periode rondom het Corona virus was en is er geregeld overleg tussen Yvonne en de OC. Als ouders kunnen we zelf thema’s op de agenda zetten maar de eigenaar ook.

Twijfel je nog, spreek ons gerust aan als je ons bij het KDV ziet of vraag na bij Yvonne. Je kan ook een mail sturen naar : kuukske.oudercommissie@gmail.com. Daarnaast kan iedereen vrijblijvend een keer een vergadering bijwonen, om op deze manier te

kunnen bekijken hoe het verloopt en of het bij je past.

Ilse, moeder van Tobias,

Bart, vader van Jeppe

Miriam, moeder van Tren,

Bianca, moeder van Feline

afbeeldingouders-1599475663.jpeg