Een dag op t Kuukske

  • ’s  Ochtends worden de meeste kinderen tussen 7:30 tot 9:00 uur gebracht. Voor de ouders is er de met de leidster van gedachten wisselen over het verloop van de dag van hun kind. Na het uitzwaaien geven de leidsters de kinderen een plekje in de groep en kunnen ze vrij spelen. Er bestaat de  mogelijkheid om op ’t Kuukske te ontbijten.
  • Rond  9:30 uur gaan we samen opruimen om daarna aan tafel te gaan voor sap/water en fruit. Tijdens het tafelmoment worden er liedjes gezongen en wordt er gezellig gekletst. Wc/verschoonmoment na het eten.
  • Om 10.00 uur gaan we met zijn allen naar buiten om te spelen, activiteiten te doen en naar de dieren te kijken. Gewoonlijk worden er een aantal leuke buitenactiviteiten gedaan om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Alleen bij zeer slechte weersomstandigheden (storm, hagel, onweer, zware regenval) gaan we niet naar buiten! Dan wordt er gekozen voor leuke binnen activiteiten.
  • Kinderen die ’s ochtends slapen gaan nu naar bed. De kinderen worden via de babyfoon in de gaten gehouden en zodra ze wakker zijn uit bed gehaald. Dit om de kinderen die wel nog slapen de gelegenheid te geven verder te rusten.
  • Rond 12:00  uur gaan we weer samen aan tafel om brood te eten en melk te drinken. We eten uitsluitend gezonde producten; volkoren brood, diverse vleeswaren en kaas, tomaten, komkommer, fruit ed. Voor het complete voedingsschema zie bijlage informatieboekje. De leidsters eten samen met de kinderen of nemen een lunchpauze. Er worden geen hete dranken in de leefruimte genuttigd. Wc/verschoonmoment.
  • Tussen 12.30 en 15.00 uur gaan de kinderen die ’s middags slapen naar bed. De  kinderen die niet meer slapen mogen eerst even rustig vrij spelen. Daarna wordt een leuke middagactiviteit aangeboden voor de grotere kinderen. Veel  1 op 1 contact.  Met de kleintjes die in de ochtend geslapen hebben wordt ook een leuke activiteit gedaan of een frisse neus gehaald.
  • Tegen 15:30 uur: als de middagslapers weer uit bed zijn, gaan we met z’n allen in de kring om nog iets te gezonds te eten (rijstwafel, cracker, fruit ed)  en te drinken. Dit kan binnen of buiten. Kinderen die een ochtendslaapje gedaan hebben gaan nu nog een keertje naar bed.
  • 16:00-18:00 uur: na het snackmoment is meestal nog tijd voor een middagactiviteit. Knutselen, bouwen met de blokken of een leuk bewegingsspel. Daarna kan er vrij gespeeld worden tot de ouders komen. Wc/verschoonmoment.
  • 16.30-17.00 uur gelegenheid van thuis meegebrachte warme hap te nuttigen.
  • 18:00 alle kinderen zijn opgehaald en het kinderdagverblijf wordt gesloten.

Ervaring leert dat het ritme van 't Kuukske voor de meeste kinderen prima werkt. Baby's gaan van veel slaapmomenten, naar 2 slaapjes, naar 1 slaapje. Ook over de eet/speelmomenten is goed nagedacht. We vertellen u graag meer hierover in een persoonlijk gesprek. 

Tussendoor worden de grotere kinderen nog eens extra eraan herinnerd naar de wc te gaan, en worden indien nodig de luiers nog eens extra verschoond. Ook zijn er tussendoor meerdere momenten dat er gedronken wordt, zeker op warme dagen wordt er extra drinken aangeboden. We drinken maximaal 1 glas dixap/ranja per dag, verder drinken we melk, water of kruidenthee.

Kinderen bezoeken minimaal 2 dagen per week ons kinderdagverblijf. 1 dag per week is naar onze mening onvoldoende om sociale contacten op te bouwen en mee te kunnen gaan in het educatieve aanbod.