Lekker naar buiten

Kinderen kunnen heerlijk veilig spelen in de geheel omsloten natuurlijk ingerichte grote tuin (250 m2) . De aanwezige natuurlijke materialen, zoals houten stapstenen, zand,  en gras, bieden voldoende handreikingen om een fantasierijk spel te ontplooien.

Uiteraard  is er ook een verhard gedeelte waar de kinderen kunnen fietsen, spelen met auto's, of een rondje kunnen maken op de loopfiets. Voor de echte stoere mannen en vrouwen is er ook een tractor en een skelter aanwezig! Om te rennen is voldoende plek op het grote grasveld.

Tevens hebben we een ruimte gereserveerd voor een moestuin (200 m2)  waarin we zelf groente en fruit verbouwen. De kinderen leren zo spelenderwijs hoe bv. aardbeien, courgettes of radijsjes groeien en verzorgd moeten worden. In de kweekkas kunnen we al vanaf feb/maart tot laat in het najaar plantjes zaaien en verzorgen. 

De pedagogisch medewerksters nemen de kinderen af en toe mee naar de voortuin voor een activiteitje. In de voortuin bevindt zich een fruit leer pad, een hinkelbaan, een blote voeten pad, een zandbak en een natuurlijk klimobject.

We gaan zo veel mogelijk naar buiten wat goed is voor de motoriek, buiten op het grasveld kunnen de kinderen rondrennen en zich lekker uitleven zodat ze aan het einde van de dag moe maar voldaan weer naar huis gaan.